13 Mayıs 2013 Pazartesi

Alışveriş merkezleri temizliği

Alışveriş merkezleri temizliği - AVM Temizliği

temizlik şirketleri
Avm Temizlik şirketleri

Alışveriş merkezleri bizim en çok uğrak yerimiz olduğu mekanlardır. Alışveriş merkezlerini tercih etmemizdeki asıl gaye, tüm giyim ve yiyeceklerin bir arada olmasıdır. Buna benzer bir çok alternatifi bir arada sayabiliriz. Alışveriş merkezleri daha çok müşteri çekmek için kampanyalar düzenlerler ve daha çok para kazanmanın çözümlerini ararlar. Alışveriş merkezleri genelde, dekorasyona, görünüme ve müşterilerine davranış şekline çok önem verirler.
Alışveriş merkezlerinin yönetim kurulu, bu durumlarda mecburi bazı şartlar koşarlar. Müşteri memnuniyetini ön plana çıkartan Alışveriş merkezleri, bu sayede sürekli sabit müşteriler edinmektedirler. Alışveriş merkezleri temizliği, avm yöneticileri içinde çok hassas ve önemli bir konudur. Gezmek amaçlı ve alışveriş amaçlı kullanılan mekanlarda en ön şart temizliktir. Alışveriş merkezleri temizlikleri, profesyonel temizlik şirketleri tarafından yapılmaktadır. Geniş alanlarda kullandıkları temizlik makineleriyle sert zeminler ( mermer, granit ) ışıl ışıl parlamaktadır. Temizlik firmaları, avm temizliklerinde çok titiz davranmak zorundadırlar. Mekanda çirkin görünüm oluşturan kir lekeleri, kireç lekeleri, çöp ve diğer çöp atıklarını ortadan kaldırmakla mükellefler. Temizlik şirketleri, alışveriş mağazalarının temizliklerinde eğitimli temizlik kadrosuna sahiplerdir. Temizlik personelleri, alışveriş merkezlerinde bulunan mağaza çalışanlarına, avm'ye gelen ziyaretçilere ve temizlik firması yöneticilerine nasıl davranması konusunda da eğitim almaktadırlar. Temizlik firmaları kafa taslak temizlik personelleri çalıştıramazlar. Zaten bu şekilde olsa hiç bir alışveriş merkezini temizleyemezler.

Alışveriş merkezleri temizlik şirketleri Avm leri nasıl temizler?

Sert zeminlerin temizliği güçlü yıkama ve fırçalama makineleriyle temizlenir. Yer yıkama makinelerinin en büyük özelliği, yıkar, fırçalar ve vakumlar özelliğini taşımasındandır. Amatörce bir temizlik makinesiyle asla temizlik hizmeti yapılamaz bu alanlarda. Gerek makinenin görünümü, gerekse makinenin yaptığı temizlik profesyonel olmalıdır. Çünkü belli aralıklarla gün içerisinde yerlerin temizliğin yapılması gerekmektedir. Bu durumda güçlü ve profesyonel temizlik makinelerine ihtiyaç duyulur. Alışveriş merkezlerinin ortak alanlarında kullanılan tuvaletlerde çok titiz davranılarak temizlenmelidir. Alışveriş merkezine gelen müşteriler, tuvaleti kullandıklarında asla çirkin görüntüler görmek istemezler. Bazı temizlik şirketleri, genel temizliğin yanı sıra buharlı temizlik hizmetleri de sunmaktalar. Buharlı temizlik sayesinde daha hijyenik bir ortam sağlanır ve her taraf ışıl ışıl olur. Genel temizliklerin yanı sıra, Alışveriş merkezleri dış cephe temizlikleri en zor ve en tehlikeli temizlik kapsamındadır. Dış cephe sistemleri günümüz Türkiye'sinde pek teknolojiye ayak uyduramadığı için, temizlik firmaları için. biraz risk kokan bir ortam teşkil etmektedir. Dış cephe cam temizliğini yapan temizlik firmaları, dış cephe temizliklerinde uzman kadrolara sahiptirler. Zaten uzmanlık olmadan bu temizlik işini eline yüzüne bulaştırır. Bu yüzden dış cephe cam temizliklerinde çok dikkatli ve özverili bir çalışma gayreti içinde olurlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder